Više gradilišta nego zaposlenih

Više gradilišta nego zaposlenih

Sa lepim vremenom počela je i sezona radova koje sprovodi Javno preduzeće za upravljanje građevinskim zemljištem u Šapcu.
Radovi se trenutno obavljaju na 20 lokacija u gradu i okolini. Prema rečima direktora ovog preduzeća Vladimira Nedeljkovića, radovi se odvijaju planiranom dinamikom i biće završeni na vreme.
– Trenutno se privode kraju radovi na izgradnji trotoara od behatona u ulici Blok Union i u ulici Tiršov Venac.

Istovremeno se nastavlja i uređenje Cvetnog trga. Kada je reč o trotoarima od behatona, u toku su radovi u delu ulice Miloša Obilića, u delu ulice Pocerska, kao i u ulici Vojvode Brane u Šapcu – ističe Nedeljković.
Uporedo sa ovim radovima, Javno preduzeće za upravljanje građevinskim zemljištem radi na izgradnji parkinga u ulici Leonarda da Vinčija, pristupne saobraćajnice i parkinga pored doma MZ „Žika Popović“, kolovoza i parking prostora u ulici Tiršov Venac, kolovoza i parking prostora u ulici Kralja Milana – Blok Union.
– U toku su i radovi na izgradnji parkovskih staza u Velikom parku čime će ovaj predivan prostor i ambijent dobiti sasvim drugačiju sliku. U velikom parku smo započeli i radove na pretvaranju starog betonskog skloništa u moderno dečje igralište, a do kraja sedmice će započeti i radovi na pristupu parku iz ulice Kralja Milana. U toku je tender za izgradnju muzičkog paviljona i još nekih sadržaja u samom parku, što će ga, siguran sam, učiniti pravom oazom za odmor i relaksaciju naših građana – navodi Nedeljković.
Kada je reč o sportskim objektima, počinju radovi na izgradnji košarkaškog terena u MZ „Jevremova“, u ulici Nikole Pašića.
– Kao veoma značajnu investiciju naveo bih i izgradnju trotoara i biciklističke staze od behatona od ulice 6. puka do „Kapitol parka“. U toku ove sedmice ćemo započeti i radove na izgradnji i uređenju sela Drenovac i Dobrić, a do sredine aprila treba da započnu radovi i u Varni. Narednih dana ćemo započeti i uređenje prostora u ulici Žike Popovića, oko stambene zgrade br. 17-19. O trošku Javnog preduzeća za upravljanje građevinskim zemljištem, u saradnji sa MZ „Šipurske livade“ su započeli radova na izgradnji fekalne i atmosferske kanalizacije u ulicama Kaonska i Kneza Časlava i Dragoljuba Filipovića na Letnjikovačkoj kosi. Nakon završetka ovih radova sledi asfaltiranje ovih ulica – dodaje Nedeljković.
Dok potraje lepo vreme, jer meteorolozi najavljuju izrazito kišovito proleće, svi resursi biće iskorišćeni i za izgradnju betonskih trotoara u ulici Cerska, kolovoza u ulici Jalačka, kao i u ulici Novoprojektovana 3 – prilazna saobraćajnica za objekat socijalnog stanovanja koji će biti otvoren do 15.4.2016. godine.
– Kolovoz u delu ulice Nova 4 u Severozapadnoj radnoj zoni smo završili prethodne sedmice čime smo ispunili sve ugovorne obaveze prema stranom investitoru, italijanskoj kompaniji „Vopakel“ koja treba da započne svoju proizvodnju.Zadovoljni smo dinamikom i sigurni smo da će svi radovi biti završeni na vreme. Uporedo sa ovim radovima, u toku su i pripreme za početak novih, tako da mogu da kažem da nas očekuje prava, dinamična građevinska sezona – kaže Nedeljković.
Vrednost svih ovih radova iznosi više od 80 miliona dinara, a za sve radove su angažovane firme sa teritorije grada Šapca koje su posao dobile putem javnih nabavki.
– Uz sve nabrojano, nastavljamo sa svojim redovnim delatnostima kao što su izgradnja i održavanje javne rasvete kako u gradu tako i na seoskom području, šljunčenje ulica u gradskom području, rešavanje imovinskih odnosa, oglašavanje i prodaja parcela kako u gradu tako i Severozapadnoj radnoj zoni… Napominjem da sve gore nabrojano izvršavaju samo 21 zaposlena radnika. Posebno ističem da će nam se u toku aprila, isto kao u jesen 2015. godine, dogoditi da imamo više aktivnih gradilišta nego zaposlenih, što je, po mom mišljenju, pravi kuriozitet – ističe Nedeljković.