LIDL počeo da gradi u Šapcu

LIDL počeo da gradi u Šapcu

Kompanija „Lidl“ počela je izgradnju objekta u Šapcu, jednog od ukupno četiri objekta u Srbiji koji se trenutno grade. Objekat površine 2545 kvadrata nalaziće se u ulici Vojvode Janka Stojićevića, preko puta glavne autobuske stanice. Prema navodima kompanije „Lidl“, završetak radova planiran je u oktobru 2016. godine.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović kaže da će objekat u Šapcu biti iz palete novih, modernih objekata „Lidla“ kakvi se trenutno grade u Evropi.

– Šabac je na najbolji način obezbedio sve uslove kako bi „Lidl“ baš u Šapcu počeo da gradi nov objekat. To će biti prilika za nova radna mesta u Šapcu. Mi radimo najbrže, najkvalitetnije, najefikasnije kako bismo Šabac učinili povoljnim poslovnim okruženjem što će dovesti nove investicije i zaposliti nove ljude, rekao je gradonačelnik Nebojša Zelenović.
Direktor JP za upravljanje gradjevinskim zemljištem Vladimir Nedeljković ističe da je Grad Šabac sve svoje obaveze ispunio na vreme.
-„Lidl“ je 2013. kupio parcelu za 100 miliona dinara. Naredne godine ispunjeni su svi uslovi za gradnju, a parcela je kompletno opremljena. Oni su juče započeli radove, a važno je što u izgradnji učestvuju i šabačke firme koje na ovaj način mogu da zarade, rekao je Vladimir Nedeljković prilikom današnje posete gradilištu „Lidla“.
Violeta Šestić, saradnik za privredu u Kabinetu gradonačeln

 

ika, kaže da je dolazak „Lidla“ potvrda da je Šabac pouzdan partner i da je privredna klima u Šapcu privlačna i domaćim i stranim investitorima.
– Činjenica da je Šabac jedan od četiri grada u Srbiji gde „Lidl“ počinje izgradnju svog objekta je potvrda da smo pouzdan partner kako domaćim tako i stranim investitorima. Gradonačelnikov tim i ja, kao neko ko direktno komunicira sa njima, vodimo privrednike kroz investiciju. Oni u Šapcu ne gube vreme na pribavljanje dozvola, priključaka, informacija, jer se mi bavimo administracijom, a privrednici svojim poslom i zapošljavanjem, rekla je Violeta Šestić.
Ona je dodala da je u Šapcu u proteklom periodu investirao i veliki broj domaćih privrednika koji dugo posluju u ovom gradu, a sada planiraju da prošire svoje poslovanje.
– Da je naša komunikacija sa privrednicima uspešna i da im sistem poslovanja koji smo stvorili ovde kod nas u Šapcu odgovara, govori činjenica da je u poslednjih godinu i po dana 20 privrednika kupilo parcelu u Severozapadnoj radnoj zoni i već sada počinju sa poslovanjem. Neki od njih su Vopahel, Čedanit, Lama lumi sport i mnogi drugi. Ali dovoljno smo privlačni i pouzdani i za velike svetske kompanije poput „Lidla“, kazala je Violeta Šestić.
Prema navodima JP za upravljanje gradjevinskim zemljištem, kompanija „Lidl“ je zainteresovana za kupovinu još jedne parcele u Šapcu u narednom periodu.