GRADI SE NOVA SAOBRAĆAJNICA U ŠAPCU

GRADI SE NOVA SAOBRAĆAJNICA U ŠAPCU

U blizini lokacije na kojoj će se nalaziti trgovinski objekti „Gomeks“ i „Lidil“ gradi se novoprojektovana ulica Nova 97. Saobraćajnica će povezati ulice Kralja Milutina i Vojvode Janka Stojičevića.
Prva faza na uređenju nove saobraćajnice privodi se kraju. Dužina do sada izgrađenog dela ulice iznosi 200 metara, a nadležni planiraju da izgrade njen nastavak, i to u smeru ka Gradskom bazenu, pa do ulice Vojvode Janka Stojićevića.
– U okviru priprema za izgradnju nove saobraćajnice izvršeni su radovi na postavljanju kanalizacione mreže. Ovaj posao je uradila šabačka firma „Mašinokop“, a vrednost radova je iznosila dva miliona dinara. Tranutno obavljamo pripremne radove za asfaltiranje ovog dela ulice. Širina nove saobraćajnice biće šest metara. Radovi su vredni 6,5 miliona dinara, a izvodi ih „Jugokop Podrinje“. Ugovorna obaveza izvođača je da sve bude završeno do planiranog otvaranja objekta trgovinskog lanca „Gomeks“, a to je 15. septembar, naveo je direktor Javnog preduzeća za upravqawe građevinskim zemqištem Vladimir Nedeljković.
Lokaciju na kojoj se izvode radovi prošlog petka posetio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
– U Šapcu imamo mnogo dobrih i atraktivnih lokacija za investicije, jedna od njih je prostor na kojoj će se nalaziti „Gomeks“ i „Lidil“. Pored toga što se ovde završavaju dva velika objekta u kojima će biti otvorena nova radna mesta, informisan sam da je zakupljena i većina okolnih lokala. To samo pokazuje da su šabački trgovci sposobni i preduzimljivi, jer su svesni činjenice da u Šabac dolaze velike investicije i da će ljudi koji se zaposle u tim firmama imati gde da potroše novac, rekao je Zelenović.
Uporedo sa ovim radovima, završeno je asfaltiranje ulice Drinski artiljerijski puk, kao i postavljanje česme na ulazu u park kod Sokolskog doma. Započeti su radovi na postavljanju gumene podloge za dečje igralište u parku kod Sokolskog doma, i na pripremi za asfaltiranje kolskog prolaza u ulici Miloša Pocerca kod broja 73.